©2002 Älgmark Malingsbo-Kloten

 

 

 

 

 

Älgmark Malingsbo-Kloten

Konferens och boende

Fram till 1887 var Gammelbo Gård ett järnbruk med 400-årig historia. Idag bedriver vi ett ekologiskt lantbruk med djur som både bidrar till den avstres- sande miljön och levererar råvara till den konferensverksamhet som vi bedriver i de vackra gamla husen.
Konferensgästerna bor i 6 olika hus med totalt 40 bäddar. Konferenslokaler och matsal finns i "Hyttblecket", den f d lanthandeln som ligger precis bredvid Sandån.
I valven från 1600-talet, under stora huset, har vi en härlig liten pub som är öppen före och efter middagen. I "Mejeriflygeln" finns bastu och relax-utrymme. Vi har fullständiga rättigheter.

För veckouthyrning finns 6 olika hus - allt från helt omodernt till högsta standard, i storlek från 4 bäddar upp till 6 + 3 extrabäddar.

Till Gammelbo Gård ska man åka om gruppgemenskapen är viktig

God, hemlagad, okomplicerad mat och vackra miljöer är vårt bidrag. Vill man göra något extra hjälper vi gärna till med t ex ost/öl/knäckebrödsprovning längs ån med avslutning vid brasa med pinn-brödsbakning, middag i tält vid Svarttjärn eller något annat som passar in i vår miljö.
 
Till Gammelbo Gård hör 780 ha åker och skog. Därutöver har vi vatten samt en obebodd ö i sjön Norrmogen.
 
I vår kvarn mal vi den säd vi odlar och säljer den sen i form av mjöl eller det goda Gammelbo-knäckebrödet. Vi säljer även lamm-, gris- och nötkött i
s k "helfall".
All produktion är KRAV - och DEMETER-godkänd, med KRAV nr 915063.
 

Kontakt

Gammelbo Gård AB
Lena Bergström-Hjelte
Peter Bergström
Gammelbo Gård
711 98 Ramsberg
telefon: 0581-66 10 90
fax: 0581-66 10 17
mobil: Lena: 0708-60190
Peter: 0706-661093
e-post: gammelbo.gard@telia.com
hemsida: www.gammelbogard.se

Vägbeskrivning
Från riksväg 68, ca 30 km norr om Lindesberg, följer man skyltning till Gammelbo. Efter ca 6 km kommer man till en allé som går upp mot huvudbyggnaden. Efter ytterligare några hundra meter passerar man Sandån och sedan har man Hyttblecket på höger sida och kvarnen på vänster.
Öppet: hela året efter överenskommelse